Balanced Diet Image

Mengekalkan Nutrisi Yang Baik

Nutrisi yang betul, seimbang menyediakan nutrien yang anda perlukan setiap hari untuk menjana aktiviti harian anda, menggalak dan mengekalkan kesihatan baik sepanjang hayat dan membentuk bentuk badan anda yang terbaik menjadi realiti. Nutrisi yang betul ialah nutrisi seimbang. Menyatakan kesanggupan menerima garis panduan nutrisi yang mudah ini menjadikan kesihatan yang baik mudah dicapai.

"Mulakan setiap hari dengan nutrisi seimbang dan nutrien penting untuk gaya hidup sihat dan aktif."

Steve Henig, Ph.D., Ketua Pegawai Saintifik, Herbalife

Sarapan yang Sihat
Mulakan hari anda dengan betul! Sarapan pagi penting kerana ia mencetuskan metabolisme anda dan membekalkan tenaga untuk anda gunakan sepanjang hari anda.

TIP:Sarapan Sihat, Pilihan Sihat
Untuk sarapan pagi, nikmati Formula 1 Shake yang dikisar dengan susu tanpa lemak, buah-buahan dan Personalized Protein Powder, mengikut keperluan anda.

Saiz hidangan yang dikurangkan, dimakan dengan kerap sepanjang hari, membantu anda mencegah mendapan tenaga dan keinginan snek tidak sihat.

Snek Berkhasiat
Buah-buahan, sayur-sayuran dan hidangan protein kecil seperti kacang, dadih atau keju rendah lemak pada pertengahan pagi dan tengah hari - membantu anda mengelakkan makan berlebihan pada waktu makan tengah hari atau makan malam.

Penghidratan kerap
Memastikan pengambilan cecair secara tetap agar terhidrat dengan sempurna.

Nutrien Penting
Badan anda memerlukan nutrien untuk berfungsi dengan betul atau kesihatan anda akan terjejas. Mendapatkan amaun nutrien yang tepat dipanggil Nutrisi Seimbang. Nutrien yang diketahui penting untuk manusia ialah protein, karbohidrat, lemak dan minyak, mineral, vitamin dan air.

Vitamin & Mineral
Ini adalah satu bahagian penting dalam diet seimbang yang diperlukan untuk menyokong fungsi dan metabolisme badan anda yang sihat.

Herbalife adalah Ahli Berbangga dengan Persatuan Jualan Langsung dan Penandatangan DSA Kod Etika


ms-MY | 19/08/2019 1:01:59 | NAMP2HLASPX01