Rambut yang Sihat

Oleh Luigi Gratton, M.D., M.P.H.
Print
ha-pc-healthy-hair

HRambut selalunya perkara pertama yang kita perasan apabila kita bertemu dengan seseorang. Ia adalah penyataan penting tentang diri kita. Ia juga berfungsi sebagai tujuan biologi yang bernilai; mengekalkan kehangatan kepala anda dan membantu untuk mengawal suhu badan. Tetapi oleh kerana faktor persekitaran boleh memberi kesan kepada rambut kita selepas beberapa lama, adalah penting untuk mempelajari cara yang sihat untuk melindungi mahkota kepala kita.

Apabila Rambut Berserabut
Pendedahan kepada unsur-unsur yang boleh menyerabutkan rambut anda. Semasa musim sejuk, kekeringan berlaku apabila lapisan perlindungan luar, yang dikenali sebagai kutikel, terangkat dan kelembapan berharga dalam batang rambut mula tersejat. Pendedahan cahaya matahari juga boleh memudaratkan, merosakkan filem perlindungan semula jadi rambut anda, membuat ia kelihatan kering, kusam dan rapuh. Lampu ultra violet matahari secara kimia merosak dan melemahkan protein keratin, yang merupakan blok binaan rambut kita.

Penjagaan Rambut Mudah
Gaya hidup sihat bermakna rambut yang sihat. Minum air yang mencukupi dan mendapat urutan kulit kepala yang kerap adalah beberapa cara mudah untuk menjaga rambut anda cantik seperti sutera dan berkilat. Tetapi rahsia sebenarnya datang dari dalam, apa-apa kekurangan nutrisi boleh membawa kepada kesan buruk pada rambut anda. Diet sangat-sangat mempengaruhi kesihatan jika bukan sistem dan organ dalaman, tetapi yang luar juga.

Formula 2 Multivitamin Complex ialah cara yang terbaik untuk mendapatkan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk rambut yang sihat. Ia mengandungi lebih daripada 20 nutrien penting seperti Zink yang membina protein rambut dan vitamin B dan C yang menyokong untaian rambut yang kuat dan lembut. Ia juga termasuk zat besi, yang menghalang folikel rambut daripada kebuluran oksigen dan Beta-Carotene, nutrien penting untuk pertumbuhan rambut. Herbalifeline®, Tri-Shield® , dan Core Complex semua mengandungi asid lemak Omega-3 yang diperlukan untuk rambut sihat dan berkilat. Asid lemak perlu membantu melembutkan dan melincirkan rambut.

Akhir sekali, jangan lupa untuk menyuburkan rambut anda dengan syampu dan perapi yang sihat. Syampu Herba Aloe Herbalife boleh membantu menghidrasikan rambut anda dan Herbal Aloe Conditioner melindungi rambut anda dan boleh terseyum dengan manfaat penyembuhan lidah buaya.

Dr. Gratton juga berkhidmat sebagai Naib Presiden Hal Ehwal Perubatan dan Pendidikan di Herbalife.
Herbalife adalah Ahli Berbangga dengan Persatuan Jualan Langsung dan Penandatangan DSA Kod Etika


ms-MY | 19/08/2019 16:23:32 | NAMP2HLASPX01