S&J Kesihatan Jantung dengan Dr Ignarro

Oleh Louis Ignarro, Ph.D.
Nobel† Laureate dalam Perubatan
Print
Dr. Louis Ignarro

S: Kenapakah Core Complex harus menjadi sebahagian daripada rutin harian saya?

J: Paket suplemen harian Core Complex mensasarkan empat bidang utama penyelenggaraan kesihatan jantung: kolesterol, trigliserida, homosisteina dan tekanan oksidatif.Kolesterol* ialah penanda penting untuk kesihatan jantung, tetapi trigliserida, satu lagi jenis lemak darah, juga penanda penting dalam kesihatan kardiovaskular. Homosisteina ialah asid amino yang terdapat secara semulajadi di dalam badan anda, walaupun paras homosisteina di dalam darah yang berlebihan sering membawa kepada keadaan kesihatan jantung yang serius. Dan mungkin paling penting, bersama-sama dengan diet yang rendah lemak dan senaman, suplemen menjadi baris pertama pertahanan terhadap banyak faktor risiko kesihatan jantung. (Herbalifeline® softgels and Tri-Shield® softgels disertakan di dalam Core Complex.)

S: Bagaimanakan Neptune Krill Oil menjadi unik?

J: Sebenarnya, Neptune Krill Oil or NKO®‡ berasal daripada krustasia kecil di Antartika. NKO ® ‡ adalah unik daripada minyak ikan kerana ia mengandungi tiga kumpulan sebatian sihat jantung; bukan sahaja asid lemak Omega-3, tetapi juga campuran yang sihat fosfolipid dan bahan antioksida. Gabungan unik ini membantu mengekalkan kesihatan kardiovaskular dengan mengimbangi tekanan oksidatif.* Dalam erti kata lain, NKO ® ‡ ialah bahan antioksida yang kuat.

S: Kenapa ia penting untuk mula mengambil suplemen kesihatan jantung sekarang?

J: Jangan tunggu. Cara terbaik untuk mengekalkan sistem kardiovaskular yang sihat ialah untuk bermula sekarang juga, sebelum anda mula mendapat faktor risiko penyakit jantung. Bersama-sama dengan diet rendah lemak dan senaman, bahan aktif Core Complex, Tri-Shield®, Niteworks®, Herbalifeline® and Mega Garlic Plus membantu mengekalkan petunjuk kesihatan jantung utama yang sudah berada dalam julat normal.* Adalah bijak untuk mempertimbangkan program kesihatan jantung hari ini.

Makanan yang mengandungi sekurang-kurangnya 0.65 gram setiap hidangan sterol tumbuhan, dimakan dua kali sehari dengan hidangan untuk pengambilan harian sekurang-kurangnya 1.3 gram, sebagai sebahagian daripada diet yang rendah dalam lemak tepu dan kolesterol, boleh mengurangkan risiko penyakit jantung. Satu paket Core Complex membekalkan 1.3 gram sterol tumbuhan.

Louis Ignarro, Ph.D., is a Nobel† Laureate dalam Perubatan, dan juga ahli Lembaga Penasihat Saintifik dan Nutrisi.

* Kenyataan-kenyataan ini belum dinilai oleh Food and Drug Administration. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. †Yayasan Nobel tidak mempunyai hubungan dengan Herbalife dan tidak membuat reviu, meluluskan at mengendors produk Herbalife®. ‡ NKO ® adalah tanda dagang berdaftar Neptune Technologies and Bioressources Inc.

Herbalife adalah Ahli Berbangga dengan Persatuan Jualan Langsung dan Penandatangan DSA Kod Etika


ms-MY | 19/08/2019 15:51:24 | NAMP2HLASPX01